Szakma Sztár Fesztivál

    SZAKMÁT A KÉZBE

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjére Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon kerül sor. A rendezvénynek a Hungexpo Vásárközpont ad otthont.

    A versenyek célkitűzése a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

    szakmak
    szszf_logo
    szakmasztar_montazs

     

    Országos szakmai versenyek 2023 – A XVI. Szakma Sztár Fesztivál eredményei

     

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében 2023.04.24-26. között került megrendezésre a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV), valamint az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntője, a „XVI. Szakma Sztár Fesztivál” Budapesten, a Hungexpo Vásárközpontban.

    A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara ez évben is megszervezte a rendezvényre való látogatást a szakképző évfolyamos és a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak: 24 megyei iskola, közel 600 tanulójának utazását, úti-csomaggal való ellátását finanszírozta és koordinálta a „GFA-KA-KIM-17/2022.” támogatói okiratnak megfelelően.

    A versenyen részt vevő 11 végzős vármegyei tanuló nagyon szép eredményeket ért el, melyhez a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szívből gratulál.

     

    I. helyezést, aranyérmet szerzett VÁGÁNY ZOLTÁN Automatikai technikus (Gyártástechnika szakmairány) szakmában, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium tanulója.
    Felkészítő tanárai: Kirják István, Ágó Attila, Vas Pál

     

    I. helyezést, aranyérmet szerzett BOZSÓ DOMINIK Ipar 4.0 versenyszámban, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium tanulója.
    Felkészítő tanárai: Kirják István, Ágó Attila, Vas Pál

     

    I. helyezést, aranyérmet szerzett SZABÓ JÁNOS KEVIN Hegesztő szakmában, a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola tanulója.
    Felkészítő tanára: Árvai János

     

    I. helyezést, aranyérmet szerzett BALOG KRISZTIÁN TIBOR Festő, mázoló, tapétázó szakmában, a Karcagi SZC Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója.
    Felkészítő tanárai: Kovács Sándor, Gyarmati István

     

    I. helyezést, aranyérmet szerzett BALOGH BÁLINT ISTVÁN Vasútforgalmi szolgálattevő szakmában, a Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum tanulója.
    Felkészítő tanára: Muzslainé Raj Bernadett

     

    II. helyezést, ezüstérmet szerzett BIHARI BENCE Informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikus szakmában, a Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum tanulója.
    Felkészítő tanára: Katona József

     

    III. helyezést, bronzérmet szerzett BENKE TIBOR Ipar 4.0 versenyszámban, a Szent József Katolikus Elektronikai Technikum, Gimnázium és Kollégium tanulója.
    Felkészítő tanárai: Kirják István, Ágó Attila, Vas Pál

     

    III. helyezést, bronzérmet szerzett KOVÁCS JÁNOS ISTVÁN Központifűtés- és gázhálózat rendszer-szerelő szakmában, a Szolnoki SZC Baross Gábor Műszaki Technikum és Szakképző Iskola tanulója.
    Felkészítő tanára: Faragó István

     

    III. helyezést, bronzérmet szerzett NAGY ISTVÁN BENDEGÚZ Jegyvizsgáló szakmában, a Szolnoki SZC Rózsa Imre Technikum tanulója.
    Felkészítő tanára: Kissné Fekete Mária

     

    III. helyezést, bronzérmet szerzett SÁNDOR GÁBOR Gépész Technikus (CAD-CAM szakmairány) szakmában, a Szolnoki SZC Jendrassik György Gépipari Technikum tanulója.
    Felkészítő tanára: Klement Ferenc

     

    V. helyezést ért el KATONA ATTILA Vegyész technikus (Általános laboráns szakmairány) szakmában, a Szolnoki SZC Pálfy-Vízügyi Technikum tanulója.
    Felkészítő tanára: Terjékiné Tóth Edit Aranka