Építőipari regisztráció

   Tájékoztatjuk Önöket, hogy az építőipari kivitelezést folytató vállalkozásoknak, az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX.15.) Korm. rendelet alapján, a kivitelezés folytatására vonatkozó szándékukat kivitelezői névjegyzékben regisztrálni kell, 2010. február 1-től.

   Fontos tudnivaló!

   A kivitelezői névjegyzéket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezeti. Az online kitöltött, majd kinyomtatott és cégszerűen aláírt építésügyi regisztrációs lapot az MKIK-nak kell megküldeni. A beküldött adatlap és az igazgatási szolgáltatási díj befizetésének feldolgozása után (ami a gyakorlatban néhány munkanapot vesz igénybe), a nyilvántartási számot az MKIK-től kapják meg a vállalkozások. A megyei kamarák nem tudnak ilyen nyilvántartási számot adni!

   Online adatmódosítás csak érvényes és a regisztrációban megadott email cím segítségével lehetséges. Ennek hiányában csak személyesen a megyei kereskedelmi és iparkamaránál tudnak adatot módosítani.

   Szükség esetén, bármely regisztrált építőipari kivitelező vállalkozás nyilvántartási számát, a nyilvános keresőben lehet megnézni díjmentesen.

   A kötelező kamarai regisztráció nem azonos az építésügyi regisztrációval!

   Kapcsolat:

   Szabó Zoltán

   kézműves tagozati titkár;
   vizsgadelegáló munkatárs;
   építőipari regisztrációs munkatárs

   +36202564909