Építőipari regisztráció

    Tájékoztatjuk Önöket, hogy az építőipari kivitelezést folytató vállalkozásoknak, az építőipari kivitelezési tevékenységről szóló 191/2009. (IX.15.) Korm. rendelet alapján, a kivitelezés folytatására vonatkozó szándékukat kivitelezői névjegyzékben regisztrálni kell, 2010. február 1-től.

    Fontos tudnivaló!

    A kivitelezői névjegyzéket a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) vezeti. Az online kitöltött, majd kinyomtatott és cégszerűen aláírt építésügyi regisztrációs lapot az MKIK-nak kell megküldeni. A beküldött adatlap és az igazgatási szolgáltatási díj befizetésének feldolgozása után (ami a gyakorlatban néhány munkanapot vesz igénybe), a nyilvántartási számot az MKIK-től kapják meg a vállalkozások. A vármegyei kamarák nem tudnak ilyen nyilvántartási számot adni!

    Online adatmódosítás csak érvényes és a regisztrációban megadott email cím segítségével lehetséges. Ennek hiányában csak személyesen a vármegyei kereskedelmi és iparkamaránál tudnak adatot módosítani.

    Szükség esetén, bármely regisztrált építőipari kivitelező vállalkozás nyilvántartási számát, a nyilvános keresőben lehet megnézni díjmentesen.

    A kötelező kamarai regisztráció nem azonos az építésügyi regisztrációval!

    Kapcsolat:

    Halász Imréné

    önkéntes kamarai tagok ügyintézője;
    építőipari regisztrációs munkatárs


    (56) 510-619
    +36 20 256 4938

    Szentesi Ildikó

    kamarai regisztrációs ügyintéző;
    építőipari regisztrációs ügyintéző;
    okmányhitelesítés>


    (56) 510-618
    +36 20 313 6656