Elnöki köszöntő

   A nagy történelmi múlttal rendelkező Kereskedelmi és Iparkamara az utóbbi két évtizedben kötelező, majd önkéntes tagságával és a 2012-ben törvénybe iktatott regisztrációval felhatalmazva munkáját a vállalkozások általános érdekei együttes érvényesítése szolgálatában végzi.

   A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kiemelten szervezi az értékteremtő gazdaság gyarapodását, az ezt megalapozó hazai és külföldi tőkevonzást. A beszállítói infrastruktúra fejlesztésével a KKV szektornak az európai Unió és más piacokon önálló exportőrként történő megjelenését erősíti.

   A kamara képviselői érdekegyeztető, érdekérvényesítő tevékenységükkel gazdaságfejlesztő szolgáltatásaikkal hozzájárulnak a vállalkozói közösség, illetve a megye gazdaságának szerveződéséhez, fejlődéséhez.

   A kamara kiemelt feladata a szakképzés és a munkaerőpiac összhangjának megteremtése, a munkaalapú társadalom erősítése. A kamaránk választott tisztségviselői és jól képzett ügyintéző szervezete arra törekszik, hogy a kiélezett piaci versenyben a vállalkozói környezet javításával, gazdasági elemzésekkel előrejelzésekkel, javaslatokkal, megbízható üzleti kapcsolatok kiépítésével, valamint jogi, adó, üzletviteli tanácsadással hatékonyan segítse tagjait és a gazdaság más szereplőit.

   Dr. Sziráki András

   elnök


   Meggyőződésem, hogy a vállalkozások megyénk gazdasági felzárkózásának első számú letéteményesei.