Hazai és nemzetközi tanulmányi versenyek

Tisztelt Látogató!

Honlapunk célkitűzése, hogy átfogó képet nyújtson a hazai köznevelésben tanulók számára elérhető minőségi versenyzési lehetőségekről. A tanulmányi versenyek széles köre évtizedes hagyományokkal rendelkezik. Ezeket a „neves” versenyeket évről-évre meghirdetik, a pedagógusok bizalommal ajánlják őket tanítványaik figyelmébe.

Nem titkolt célunk, hogy versenyzésre ösztönözzük azokat a tehetséges fiatalokat, akiknek az iskolájában esetleg kevésbé elterjedt a versenyeztetés, akiket a tanáraik kevésbé látnak el információval a versenyzési lehetőségekkel kapcsolatban. De segíteni szeretnénk a versenyeket koordináló pedagógusokat is azzal, hogy áttekinthető, rendszerezett formában kínálunk átfogó információt a tanulmányi versenyekkel kapcsolatban.

FELHÍVÁS a 2017. évi

Szakma Kiváló Tanulója Versenyre illetve

az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre

A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen hirdeti meg a hozzájuk tartozó szakképesítésekben, nappali tagozaton végzős tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (továbbiakban: SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (továbbiakban: OSZTV).

Jelentkezés és a jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2016. december 16.

A versenyen való részvételért nevezési díjat nem kell fizetni.

A versenyre jelentkezni a www.szakmasztar.hu honlapon megjelenő felületen lehet.

Kinyomtatott jelentkezési lapok beküldésének címe:

JNSZM Kereskedelmi és Iparkamara – Mondiné Kovács Krisztina szintvizsga referens

5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Kezdés időpontja a versenynapokon egységesen: 10.00 óra.

Azok a végzős tanulók is indulhatnak a versenyen, akik nem a meghirdetett, hanem korábbi jogszabályok szerinti, „kifutó” képzésekben vesznek részt a megadott szakképesítésekben, azonban nekik is az e felhívásban meghatározott szakmai és vizsgakövetelmények szerinti feladatokat kell megoldaniuk a verseny keretében.

A verseny az előző évek gyakorlatához hasonlóan első körben a területi Kamara szervezésében lebonyolított írásbeli elődöntőből (2017. január 03-19.) áll, majd az itt megfelelő pontszámot elérők bejutnak a válogatókba, ezt követően a gyakorlati, illetve szóbeli döntőbe (2017 tavasza).

A budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.

A döntő helye és időpontja: HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.
1101 Budapest, Albertirsai út 10.
2017. április 24-26.

A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

Az SZKTV és az OSZTV országos döntőjének közös eredményhirdetésére 2017. április 26-án kerül sor szakképesítésenként, ünnepélyes keretek között.

A szakmai versenyekkel kapcsolatban további felvilágosítás és tájékoztatás kérhető:

Mondiné Kovács Krisztina
szintvizsga referens
Tel: 56/510-627, 20/298-7133
E-mail: kriszti@jnszmkik.hu

Segítség a felkészítéshez, felkészüléshez:

A VERSENYSZABÁLYZAT , VERSENYFELHÍVÁS részletesen tartalmazza a részvétel általános szabályait, fontos tudnivalóit illetve a versenyre kiírt szakmákat.  Az elődöntő, válogató és döntő feladatainak témakörei, az ezek megoldására fordítható idő és az elérhető pontszám is megtalálható a versenyszabályzatban.

Kérjük fokozottan figyeljenek az adott szakma ÍRÁSBELI TÁJÉKOZTATÓ-jában megadott felszerelésre, mit kell magával hoznia a versenyzőnek! (pl.: bőrdíszműves, férfi szabó, női szabó).

Ezúton kérjük az iskolákat, szakmai tanárokat, hogy a határidőt betartva segítsék tanulóik jelentkezését a www.szakmasztar.hu honlapon, és ezzel párhuzamosan adják postára azokat.

A jelentkezéshez szükséges adatok rögzítését követően a kinyomtatott jelentkezési lapot az iskola igazgatójának egyetértő, támogató nyilatkozatával együtt kell a területileg illetékes kamarához eljuttatni. Az eredeti aláírt, lepecsételt jelentkezési lap mellett annak egy másolatát is legyenek szívesek kamaránkhoz beküldeni.

Az SZKTV és OSZTV versenycsoportok, szakképesítések és az elődöntő időpontjai: a mellékelt NGM és NFM versenyfelhívásban megtalálhatók.

 

Mellékletek:

Írásbeli általános tájékoztató
VERSENYFELHÍVÁS NGM
VERSENYFELHÍVÁS NFM
VERSENYSZABÁLYZAT NGM
VERSENYSZABÁLYZAT NFM

Kapcsolat:

Mondiné Kovács Krisztina

szintvizsga referens;
MFKB koordinátor

+36202987133