Rendezvényekben gazdag őszi negyedév

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Foglalkoztatási Paktum Iroda 2019. szeptember és november között 8 megyei helyszínen valósított meg programokat közös rendezésben.

 

Szeptember 12-én Mezőtúr, október 2-án Tiszafüred, 8-án pedig Cserkeszőlő adott otthon a turisztikai workshop és helyi termék kiállításnak. A rendezvényeken a meghívottak szakmai előadások keretében ismerhették meg a 21. századi online marketing legfrissebb eszközeit, a webáruházak üzemeltetésének praktikáit. A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is képviseltette magát minden eseményen, ahol nagy érdeklődés övezte a márkavédelem témakörét. A záró előadásokban vállalkozók mutatkoztak be jó példaként, akik megosztották tapasztalataikat a sikerhez vezető út állomásairól.

Hasonló sikerrel zajlottak a Foglalkoztatói fórumok, melynek célja az aktívabb kapcsolat kialakítása a munkáltatók és szakképző/toborzó intézmények között a megfelelő munkaerő hosszabb távú biztosítása érdekében. A rendezvények lehetőséget adtak a felmerülő javaslatok átbeszélésére és az igények felmérésére.

Elsősorban szakmai résztvevők kerekasztal beszélgetések során vitatták meg a megye munkaerő-helyzetét, az új szakképzési törvény hozta változásokat, a pályázati lehetőségeket. Több vállalat is képviseltette magát HR-es munkatársai révén, akik további egyeztetéseket kezdeményeztek a szakképző intézményekkel. A fórumnak eddig Jászberény, Kunszentmárton, Karcag és Tiszafüred adott otthont.

A november 14-ei törökszentmiklósi beszállítói fórum célkitűzése a beszállítói hálózatok újrarajzolása volt, a megyei gazdaság teljesítőképességének növelése érdekében. A rendezők prioritásként tűzték ki, hogy a nagyvállalkozások új beszállítóikat a megye határain belülről találják meg. A fórumon több nagyvállalat mutatkozott be, ismertette a beszállítókkal szembeni elvárásait. Ezt követően személyre szabott B2B találkozókra került sor.

A három rendezvénytípus év végéig folytatódott, a siker hozadékaként pedig további rendezvények szervezése várható a jövő év folyamán, ahová továbbra is szeretettel várjuk az érdeklődőket.