VI. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum
2019 augusztus 8-10. | Jászberény

Ebben az évben Jászberényben a 29. Csángó Fesztiválon a Csángó Fesztivál Alapítvány hatodik alkalommal rendezi meg a Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórumot. Társrendező: Jászsági Menedzser Klub Egyesület.

A Csángó Fesztivál Alapítvány Kuratóriuma létre hozta a Kárpát-Haza Klubot annak érdekében, hogy a Kárpát-medence, a Csángóföld gazdasági és kulturális civil szervezeteivel összefogva hatékonyabban tudja szolgálni az „őshonos kisebbségek” szülőföldön maradását.

Az a célunk, hogy az anyaországi, valamint a külhoni gazdasági és kulturális közösségek kapcsolatépítését új dimenzióba helyezzük. Valljuk, hogy kultúra nincs gazdaság nélkül és prosperáló gazdaság sincs kulturális értékek nélkül. Célunk, hogy őshonos lakosként saját kulturális környezetünkben sokoldalú kapcsolatokat építsünk ki a velünk együtt élő nemzetekkel, biztosítva helyünket a Kárpát-medencében és a Csángóföldön. www.karpathazaklub.hu

Szeretnénk segítséget adni a jászsági, kunsági gazdasági és kulturális közösségek határokon átívelő, a csángó-magyarokat is segítő kapcsolatépítéséhez.

 

 Jászberényben a VI. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum eseményeit — 2019. augusztus 8-9-10-én — három helyszínen tervezzük:

 1. Konferencia- Fórum előadásai — Szikra Galéria Rendezvényterme, Rákóczi út 40.
 1. Digitális Fesztivál — A jövő utcája” — a városközpontban.
  Legorobotok építése, NEO-robot bemutatkozik — „Csillagszekér planetárium”
 1. Jászok és Csángók – a történelemben kiállítás — Déryné Rendezvényház, Lehel vezér tér 33.

Azt szeretnénk, hogy a Konferencia-Fórum résztvevői olyan értékes információkat és tudást szerezzenek, melyeket — lakóhelyükön, működési területükön — a gyakorlatban hatékonyan tudnak alkalmazni.

 

A Konferencia-Fórum kiemelt témái, a Szikra Galéria Rendezvénytermében:

 • A Kárpát-medence régióinak otthonteremtő, népességmegtartó és versenyképesség növelő tevékenysége
 • századi technológia az oktatásban — Gondolkodás fejlesztése és a kreativitás szerepe oktatási rendszerünkben. A duális – triális képzés előnyei.
 • Történelmi hagyományaink, regionális turisztikai értékeink, valamint az egészségturizmus népszerűsítése
 • Segítő, segélyező szervezetek szerepe a nemzeti összefogásban
 • Gazdaságfejlesztési lehetőségek a jászsági, kunsági és a külhoni magyar vállalkozók körében
 • A család összetartó ereje, meghatározó szerepe a hagyományokra épülő családi vállalkozásokban
 • „Digitális fesztivál — A Jövő utcája”
 • „Jászok és Csángók a történelemben” kiállítás
 • Szabadidős program, borvacsora, konzultációk, Csángó Fesztivál gálaműsorai

 

A nemzetközi hírű Csángó Fesztiválon Jászberény város Önkormányzatának segítségével olyan találkozóhelyet biztosítunk a VI. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum résztvevőinek, ahol az idelátogatók megélhetik az összetartozás érzését és segítséget kapnak identitásuk megőrzéséhez és a nemzeti integráció megvalósításához.

A VI. Kárpát-Haza Magyar Konferencia és Üzletember Fórum fővédnökei: Dr. Palkovics László Innovációs és Technológiai miniszter, Potápi Árpád János Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkár és Szász Jenő a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, akik személyesen is tervezik látogatásukat Jászberénybe. Kuratóriumunk nevében szeretettel hívom programjainkra és szeretnénk, ha gondolataival, kérdéseivel, aktív közreműködésével gazdagítaná rendezvényünket.

Díjmentesen látogathatók az előadások a Szikra Galériában, de regisztrációhoz kötött.

RÉSZVÉTELI  SZÁNDÉKÁT KÉRJÜK JELEZZE  JÚLIUS  21-ig

 

A Kárpát-Haza Klub szervezői és partnerei nevében szeretettel várjuk a Jászság fővárosába, Jászberénybe, szívélyes üdvözlettel:

Papp Imre elnök

0036-70 / 625-2040
pappimre25@gmail.com
Kárpát-Haza Klub — www.karpathazaklub.hu