EUREKA új német-magyar innovációs pályázat vállalkozásoknak

A nemzetközi EUREKA program részeként megjelent a 2018. évi, mintegy 750 millió forintos keretösszeggel meghirdetett, közös német-magyar pályázat.

Az EUREKA-program az EUREKA-tagállamok közös programjaként az innovatív vállalkozások nemzetközi együttműködésben megvalósuló projektjeit támogatja, melynek része a német-magyar bilaterális együttműködés is.

A német-magyar felhívás valamennyi tématerület felé nyitott, de kiemelten várják innovatív vállalkozások és a velük együttműködő kutatási szervezetek jelentkezését az alábbi technológiai területeken:

  • feldolgozási technológiák (Ipar 4.0 témakör)
  • infokommunikációs technológiák (ICT)
  • biotechnológia

 

A nemzetközi EUREKA programban való részvételről az alábbi honlapokon,

valamint a hazai EUREKA Nemzeti Projekt Koordinátornál, Mészáros Gergelynél (e-mail: gergely.meszaros@nkfih.gov.hu; Tel.: +36 1 896 3741) tájékozódhat:

 

A német-magyar közös pályázatok benyújtásának határideje 2018. május 30.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal és a német Oktatási és Kutatási Minisztérium 2018. április 17-én „EUREKA Német-Magyar Pályázók Napja” címmel információs napot és konzorciumépítő találkozót szervezett a fenti pályázati felhíváshoz kapcsolódóan. Az esemény beszámolóját és az elhangzott előadások anyagait a következő linken keresztül érhetik el: Pályázók Napja