Tisztelt Vállalkozó!

 

Tudta Ön, hogy amennyiben 20 vagy annál több munkavállaló dolgozik Önnél

  • munkavédelmi képviselőt kell választania, akinek kötelező képzésen kell részt vennie
  • illetve a már megválasztott munkavédelmi képviselőnek évente továbbképzésen kell részt vennie

 

Egy éve, 2017. január 8-án lejárt a határidő a munkavédelmi képviselők választására, melyet a Munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII. törvény módosítása szabályoz.

A jelenleg érvényes módosítás előírja, hogy azon munkáltatóknál, ahol a munkavállalók létszáma legalább 20 fő (a korábbi 50 fővel szemben), ott munkavédelmi képviselő választást kell tartani.

A szabályozás azt is kimondja, hogy a munkavédelmi képviselőnek továbbképzésen kell részt vennie a megválasztást követő egy éven belül. Az első képzés (alapképzés) legalább 16 óra (két munkanap), ezt követően a továbbképzés évente egyszer legalább 8 óra (egy munkanap).

Sajnos még mindig nagyon sok cég nem tett eleget kötelezettségének. Ahol időben teljesítették a törvényi előírásokat, ott is eltelt egy év, így a 8 órás továbbképzés esedékessé vált.

Fontos azonban, hogy amennyiben a munkáltató nem tájékoztatja a munkavállalókat a munkavédelmi képviselő választásról, illetve akadályozza annak megválasztását, úgy a munkavédelmi hatóság ellenőrzésekor 500 ezer forint összegű közigazgatási bírsággal sújtható.

 

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az ACTA DIURNA 2005 KFT. közreműködésével 2018. február 19-20-án képzést szervez (alap, és továbbképzés,).

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjainak 10.000 Ft + ÁFA/fő kedvezményt biztosít a képző a részvételi díjból!

 

Részvételi díj:

A) Alapképzés (16 óra) teljes díja: 40.000 Ft+ÁFA/fő, önkéntes kamarai tagoknak: 30.000 Ft+ÁFA/fő

B) Továbbképzés (8 óra) teljes díja: 20.000 Ft+ÁFA/ fő, önkéntes kamarai tagoknak: 10.000 Ft+ÁFA/fő

 

Kérjük, olvassa el leírásunkat, és amennyiben az Ön cége is szeretne megfelelni a törvényi előírásoknak, jelentkezését küldje el legkésőbb 2018. február 15-ig

 

A jelentkezéseket a következő elérhetőségeken várjuk:

JELENTKEZÉSHEZ KATTINTSON IDE!

vagy küldje el e-mailben a zsuzsa.rabi@iparkamaraszolnok.hu e-mail címre vagy postai úton 5000 Szolnok, Verseghy park 8. címre „Gazdaságfejlesztési osztálynak” címezve!

 

Jelentkezését levélben igazoljuk vissza, mely tartalmazza részvételi díj megfizetésének részleteit is.

Első képzési napjaink: 2018. február 19-20. Amennyiben ez az időpont nem megfelelő, kérem, jelezze azt kollégánknak a fenti elérhetőségen.