Felhívás a 2018. évi Szakma Kiváló Tanulója Versenyre illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre

A Nemzetgazdasági Minisztérium, továbbá a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával közösen hirdeti meg az MKIK-nak gondozásra átadott szakképesítésekben, az iskolai rendszerű nappali oktatásban részt vevő tanulók számára a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (továbbiakban: SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (továbbiakban: OSZTV).

Jelentkezés és a jelentkezési lapok beérkezési határideje: 2017. december 15.
A versenyen való részvételért nevezési díjat nem kell fizetni.

 

 

A versenyre jelentkezni a www.szakmasztar.hu honlapon megjelenő felületen lehet.

Kinyomtatott jelentkezési lapok beküldésének címe:
JNSZM Kereskedelmi és Iparkamara Szakképzési Osztály
5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Kezdés időpontja a versenynapokon egységesen: 10.00 óra.

Azok a végzős tanulók is indulhatnak a versenyen, akik nem a meghirdetett képzésekben vesznek részt, azonban nekik is az e felhívásban meghatározott szakmai és vizsgakövetelmények szerinti feladatokat kell megoldaniuk a verseny keretében.

A verseny az előző évek gyakorlatához hasonlóan első körben a területi Kamara szervezésében lebonyolított írásbeli elődöntőből (2018. január 08-23.) áll, majd az itt megfelelő pontszámot elérők bejutnak a válogatókba, ezt követően a gyakorlati, illetve szóbeli döntőbe (2018 tavasza).

A budapesti döntő a szakmai megmérettetés mellett nagyszabású fesztivál keretében zajlik.

A döntő helye és időpontja:
HUNGEXPO Vásár és Reklám Zrt.
1101 Budapest, Albertirsai út 10.
2018. április 23-25.

Az SZKTV és az OSZTV országos döntőjének közös eredményhirdetésére 2018. április 25-én kerül sor szakképesítésenként, ünnepélyes keretek között.

A kiemelkedő eredményt elérő versenyzőket az MKIK meghívja a WorldSkills és EuroSkills nemzetközi versenyek hazai válogató versenyeire, melynek győzteseiből kerülnek ki azok a fiatal szakemberek, akik képviselhetik Magyarországot a nemzetközi szakmai versenyeken.

A szakmai versenyekkel kapcsolatban további felvilágosítás és tájékoztatás kérhető:
Mondiné Kovács Krisztina
szintvizsga referens
Tel: 56/510-627, 20/298-7133
E-mail: krisztina.mondine@iparkamaraszolnok.hu

 

Segítség a felkészítéshez, felkészüléshez:

A VERSENYSZABÁLYZAT , VERSENYFELHÍVÁS részletesen tartalmazza a részvétel általános szabályait, fontos tudnivalóit illetve a versenyre kiírt szakmákat. Az elődöntő, válogató és döntő feladatainak témakörei, az ezek megoldására fordítható idő és az elérhető pontszám is megtalálható a versenyszabályzatban.

Kérjük fokozottan figyeljenek az adott szakma ÍRÁSBELI TÁJÉKOZTATÓ-jában megadott felszerelésre, mit kell magával hoznia a versenyzőnek! (pl.: bőrdíszműves).

Ezúton kérjük az iskolákat, szakmai tanárokat, hogy a határidőt betartva segítsék tanulóik jelentkezését a www.szakmasztar.hu honlapon, és ezzel párhuzamosan adják postára azokat.
A jelentkezéshez szükséges adatok rögzítését követően a kinyomtatott jelentkezési lapot az iskola igazgatójának egyetértő, támogató nyilatkozatával együtt kell a területileg illetékes kamarához eljuttatni. Az eredeti aláírt, lepecsételt jelentkezési lap mellett annak egy másolatát is legyenek szívesek kamaránkhoz beküldeni.

Az SZKTV és OSZTV versenycsoportok, szakképesítések és az elődöntő időpontjai: a mellékelt NGM és NFM versenyfelhívásban megtalálhatók.